Te fundit

Diber.Situata e motit

Grabbed Frame 4

     Ndryshe nga Pjesa tjeter e teritorit te Shqiperise, ku reshjet kane qene ne forme shiu , ne Kalane e Dodes  e gjithe sasia e reshjeve te rena ka qene ne formen e debores.  E ndodhur ne kembet e Korabit ne lartesine deri 1500 m mbi nivelin e detit , trashesia e bores kalon mbi 1,5 m. Vetem diten ... Read More »

Bulqize.Bluzat e bardha kundershtojne testimin

            Bluzat e bardha te Bulqizes jane kunder testimit te mjekeve Nga urdhri i fundit i kryeministrit mbi testimin e bluzave te bardha ne te gjtihe Shqiperine, jane pak te guximshem ata te cilet reagojne per jotestimin e mjekeve. Sipas tyre duke realizuar testimin kane krijuar nje hendek te madh mes pacinteve dhe mjekeve, kane ... Read More »

Hecet Shkopet e Ulez

HECET

     Në dy hidrocentralet mbi lumin Mat, Ulëz dhe Shkopet, gjatë ditës së premte janë shkarkuar me mijëra metër kub ujë si pasojë e tejmbushjes së tyre. Në hidrocentralin e Ulzës prurjet ishin në 364 m3/s dhe shkarkimet rreth 300 m3/s. HEC-i i Ulzës punon me kapacitet të plotë, ku të katër turbinat janë në punë. Në hidrocentralin e ... Read More »