Te fundit

SHUPENZE, EMIGRANTI DHURON NJE AUTOAMBULANCE

Ky furgon që shikoni, deri më sot shërbente si autoambulancë për Qendrën Shëndetësore “Myslim Cami”, për rreth 7000 banorë të Njësisë Administrative Shupenzë, të bashkisë Bulqizë. Si i përshatur për autoambulancë, në këtë furgon përveçse një krevati të modifikuar dhe një gome rezervë si stol për tu ulur, nuk egzistonte asgjë tjetër, madje nuk kishte as pajisje për vendosjen e ... Read More »

Protestë kundër HEC-it në Zallin e Melthit

Dhjetra banorë të fshatrave Gjoçaj, Zall-Gjoçaj, Dukagjin dhe Lam i madh në Bashikinë e Matit, kanë vijuar protestat e tyre kundër ndërtimit të një HEC-i në zallin e Melthit. Banorët u mblodhën në kantierin e ndërtimit të firmës që po ndërton këtë HEC duke i kërkuar asaj të ndërpresë punimet. Dhjetra banorë të ardhur edhe nga Tiarana, u shprehën të ... Read More »

“Nderi i Qarkut Diber” per heroin e atdheut Artan Cuku

Këshilli i Qarkut Dibër i jep titullin “Nder i Qarkut Dibër” drejtuesit të policisë Heroit të atdheut Artan Cuku .  Në ceremoninë për dhënien e titulit ishin kryetari i këshillit të Qarkut z. Hajri Laçi , të ftuar Prefekti Nexhbedin Shehu , drejtues dhe punonjës të policisë si dhe miq e familjarë të Artan Cukut .Kryetari i Qarkut z. Laçi ... Read More »

BSPSH në Burrel, konstituimi i këshillit sindikal të rrethit

  Bashkimi i Sindikatave të Pavarura të Shqipërisë i drejtuar nga Gëzim Kalaja zhvilloi një takim me sindikalistë të Matit në kuadër të konstituimeve të këshillave lokal të BSPSH. Kreu i Bashkimit të Sindikatave të Pavarura të Shqipërisë, Gëzim Kalaja tha se këto takimi i paraprijnë kongresit të 7-të kombëtar të BSPSH. I pyetur se përse prej një kohe të gjatë ... Read More »

Rruga e Arberit. Ankohen banoret e Gjorices

  Ndertimi i segmendit te rruges se Arberit ,Ura e Çerenecit-Diber e Madhe i cili ka nisur para nje viti,eshte  kthyer ne problem serjoz per banoret e fshatit Gjorice. Ne keto dite te nxehta banoreve pervec tempertaurave te larta ju duhet te perballen edhe me pluhurin e rruges e cila eshte ne ndertim e siper.Kjo per vete faktin se ne ... Read More »

NDËRTUESI I URËS SË ZERQANIT “TRITOL, QË TË MOS MARRË JETË NJERËZISH”

  Kjo është ura e Njësisë Administrative Zerqan që lidh 5000 banorë të kësaj njësie me rrugën nacionale Bulqizë – Peshkopi. Megjithëse problematika e saj është trajtuar disa herë pas një aksidenti tragjik të tre viteve më parë, ende për të nuk është marrë asnjë masë nga ana e instancave përgjegjëse. Banorët e Zerqanit shprehen se askush nuk e ka ... Read More »

Valikardhë,kanali vadites drejt përfundimit

Me një fond prej 27 milion lekë të reja te dhënë nga qeveria Shqiptare ,së shpejti banorëve te fshatit Valikardhë të njësisë Administrative Zerqan të Bashkisë Bulqize,do tu  vihet ne fonksion  kanali vaditës i cili mungonte prej vitesh.Premtimi për vënjen në punë të kanalit vaditës ka qenë e vetë Kryeministrit Rama gjate vizites se tij ne kete fashat në vitin ... Read More »