Te fundit

L.I.D,Inspekton punimet ne rrugen e Arberit

Rruga e arberit

Lidhja e Intelektualeve Dibrane  inicoi një rrugëtim në rrugën e Arbërit, tek vepra më e rëndësishme dhe e vështirë e saj, Ura e Vashës.  30 intelektualë dibranë ardhur nga Tirana, ku pjese e ketij rrugetimi u be edhe televizioni  I Bulqizes me operatorin Defrim Karaj dhe gazetari sportive pjese e lidhjes se intelektualeve Dibrane Defrim Methasani,panë nga afër punimet tek ura ... Read More »

Feste sportive ne Sohodoll

Defrimi

Komentatori dhe gazetari sportiv Defrim Methasani është bërë promotori I nje feste sportive në vendlindjen e tij  kthim në vendlindje . Qellim I ketij aktiviteti ishte  për të promovuar kudo në Shqipëri sportin dhe vlerat e tij, nderkohe qe rikthehet  në vendlindjen e tij, në Sohodoll të Dibrës. Të pranishëm në këtë eveniment ishin dhe shumë figura të njohura të ... Read More »

VIÇISHTI I BRAKTISUR NGA PUSHTETI VENDOR E QENDROR

Vicishti

  Zonat rurale vijojnë të jenë jashtë vëmendjes së pushtetit vendor e atij qëndror. Në shumë fshatra problematikat janë të njëjta që prej afro 30 vitesh. Banorët e zonave rurale kërkojnë tre shërbime ndaj tyre, ujë të pijshëm, ujë vaditës dhe rrugë funksionale. Por në shumë raste këto mungojnë të treja. Situatë e njëjtë është edhe në fshatin Viçisht në njësinë ... Read More »

NOA ORGANIZON SEMINARIN “FINANCIMI I AGROBIZNESIT”

noa 1

Me marrjen e statusit të vendit kandidat për anëtarësim të plotë në Bashkimin Europian, Shqipëria hyri në nje fazë të re duke përfituar veç të tjerash, edhe mundësinë e shfrytëzimit të fondeve të vendosura në dispozicion për mbështetjen e sektorit të bujqësisë. Nëpërmjet  IPARD, një projekt i Bashkimit Europian i menaxhuar nga Ministria e Bujqësisë dhe Zhvillimit Rural përmes Agjencisë ... Read More »

REAGON RRJETI I TELEVIZIONEVE LOKALE DHE KABLLORE

RTL

Kryetari i Shoqatës së Rrjetit të Televizioneve Lokale dhe Kabllore Edmond Isaku, fajëson Autoritetin e Kominikimeve Elektronike dhe Postare për lejimin e piraterisë nëpërmjet linjave të internetit. Sipas Isakut, AKEP ka dhënë liçenca ose lejon që kompani të ndryshme të shpërndajnë kanale televizive nëpërmjet internetit, në kundërshtim me rregullat e Autoritetit të Mediave Audiovizive. Kreu i Shoqatës së Rrjetit të ... Read More »

FAMILJA KETA NË FSHATIN SOPOT KALON DIMRIN NË ÇADËR

Familja Sopot

Nje familje perj tre anetaresh ne fshtatin Sopot te njesise Administrative Zerqan ne bashkine Bulqize prej me shume se nje viti jeton ne çader.Shtepia e tyre para nje viti e gjysem pesoi demtimtime te renda nga termeti,por gjate dimrit te fundit shtepia u demtua edhe me teper deri ne shembjen, ne njerin krah te saj .Gjate demtimit nga termetit e ... Read More »

Rrethinat e Peshkopisë pushtohen nga mbeturinat

Mbetjet Peshkopi

  Vendi ynë po përballet vazhdimisht me ndotjen e ambjentet për shkak të hedhjes së mbeturinave vend e pa vend. Një situatë problematike shihet edhe në rrethinat e qytetit të Peshkopisë. Siç shihet përroi i lagjes së llixhave është tejet i ndotur. Mbeturina nga më të ndryshme janë hedhur në këtë përrua duke nisur nga ato të konsumit të përditshëm e ... Read More »

FSHATI BLLATË NË DIBER PA UJE TE PISHEM DHE VADITES

Bllata

  Fshati Bllatë në Njësinë Administrative Maqellar të Dibrës, edhe pse është një fshat Kufitar me Maqedoninë, po përballet me probleme të mëdha. Banorët e këtij fshati shprehen se gjithmonë janë ndjerë të braktisur qoftë nga pushteti vendor e qoftë nga qeveria. Fakti që fshati ndodhet në kufi, për banorët duhej të ishte ndër më të zhvilluarit qoftë ekonomikisht e qoftë ... Read More »