Te fundit

Takim BREZASH me ish drejtuesit e minierës së Bulqizës

       Këtë të shtunë, ne qytetin e Bulqizes u zhvillua një takim brezash mes ish drejtuesve, inxhinierëve, e tenkikëve qe kane punuar e drejtuar ne minieren e kromit ne Bulqize  pas viteve 60-të.   Nje ore para takimit, ne qytet mberriten inxhinieret veteran qe kaluan nje pjese te jetes se tyre ne qytetin tone, te cilet I dhane jete ... Read More »

Nje dite kushtuar Hysen Dervishit.  Promovohet “Dibra, zemra e kombit”. Merr titullin “Qytetar Nderi” autori Hysen Dervishi

Eshte zhvilluar me nje nivel te larte artistik, ne nje nga sallat e muzeut  historik kombetar,promovimi I librit Dibra Zemra e kombit e autorit Hysen Dervishi.    Autori Hysen Dervishi  si  prezantim  per shikuesit  tane eshte nga Fshati Lukan I Dibres dhe ka qene prej nje periudhe mbi 10 vjecare Drejtor I pallatit te kultures Bulqize ku jetoi dhe punoi ne ... Read More »

Shperndahen çantat e infermierit per infermieret e qendrave shendetesore te rrethit Bulqize.

Ne sallen e konferencave te Hotel restorant Bulqizes jane shperndare çantat e infermierit per te gjithe infermieret e qendrave shendetesore te rrethit Bulqize,mundesuar nga projekti HAP (shendet per te gjithe) financuar nga qeveria Zviceriane. Çantat e shperndara kane Brenda 16 paisje qe do te perdoren nga keto infermiere.Keto paisje qe permban çanta jane hartuar ne bashkepunim me Infermiere te kujdesit ... Read More »

Prifti Dom Jan Franko Kadeneli, nderohet me titullin “Qytetar Nderi” i bashkise Klos.

Ne bashkine Klos, eshte zhvilluar ceremonia e dekorimit te Dom Jon Frankos, me titullin e larte “Qytetar Nderi” i Klosit, akorduar nga keshilli bashkiak i bashkise se Klosit.  Moren pjese ne kete ceremoni banore te zones se Klosit, si edhe Prefekti i qarkut te Dibres, Nexhmedin Shehu, kryebashkiaku i Matit Nezir Rizvani, si dhe perfaqesuesi i Dioqezes se Rreshenit, Dom ... Read More »

Artistet Bulqizake ne festivalin “ODA DIBRANE”

Për katër netë me rradhë në qytetin e Peshkopisë  u zhvillua festivali Oda Dibrane  . Më shumë se 500 artistë të ardhur nga të gjitha trojet Shqipfolëse ,performuan në skenën e Pallatit të Kulturës “Haki Stërmilli” .  Pjesëmarrësit vlerësojnë maksimalisht festivalin ,pasi vit pas viti grupet sjellin vlerat e folklorit nga ato vijnë. Ajo ç’ka e bën të veçantë këtë ... Read More »

Perfundoj me sukses festivali “Oda Dibrane”

Për katër netë me rradhë në qytetin e Peshkopisë dhe atë të Dibrës së madhe  u zhvillua Oda Dibrane . Në fakt ky festival me këtë emër nuk mund të kishte kuptim të zhvillohej vetëm në Peshkopi, ndaj organizatorët prej 5 vitesh e zvillojnë atë edhe në Dibër të Madhe. Në natën e parë për publikun performoi Ansambli Kombëtar i ... Read More »

Banoret e Bulqizes ndjehen te rrezikuar nga qente endacake

Banoret e qytetit te Bulqizes , ndjehen te rrezikuar nga qente endacake, te cilet jane shtuar dukshem.  Keshtu lagjet e Qytetit te Vjeter dhe te Ri, jane te pushtuara nga qente e rruges, te cilet jane te pranishem jo vetem ne rruget dytesore te lagjeve, por edhe  ne pedonalen e qytetetit.  Nje situate e tille, e cila vijon te jete prezente edhe ... Read More »

BULQIZË, HAPSIRAT PUBLIKE PUSHTOHEN NGA DRUTË E ZJARRIT

  Ashtu siç ka ndodhur me qytetin e Peshkopisë, edhe ai i Bulqizës është i pushtuar nga drutë e zjarrit. Hapsirat mes pallateve janë të mbushura me grumbuj të mëdha drush, të cilat qytetarët i kanë siguruar për stinën e dimrit. Vetë qytetarët thonë se ngrohja me dru zjarri është më e mirë dhe me kosto më të ulët se me ... Read More »