Te fundit

Bulqizë. Shpërndahen ndihma për familjet në nevojë

200 familje qe trajtohen me ndihme ekonomike dhe me trajtim invaliditeti te njesive administrative te Shupenzes,Gjorices,Ostrenit dhe Trebishtit te Bashkise Bulqize, kanë përfituar ndihma ne ushqime e veshmbathje nga projekti i Shoqatës “Qatar Charity”. Projekti, i kesaj shoqate qe shtrihet ne te gjithe Shqiperine kishte pergatitur keto pako ushqimore dhe veshmbathje te cilat sipas drejtuesve te shoqates kapnin vleren rreth ... Read More »

Thahet rezervuari i Vojnikës

Ky është rezervuari i fshatit Vojnik në Njësinë administrative Maqellar në Bashkinë e Dibrës. Një vit më parë ky rezervuar rrezikonte të çahej për shkak se i ishte bllokuar saraçineska e shkarkimit. Nisur nga kjo banorët kërkuan ndërhyrjen e bashkisë e cila ka ndërhyrë me mjetet e saj dhe me ndihmë të banorëve është bërë i mundur shkarkimi total i ... Read More »

MAQELLARA E PUSHTUAR NGA MBETURINAT

 Banorët e Maqellarës në Dibër po përballen këtë dit të nxehta me një fenomen të veçantë. Edhe pse ata i kanë përdorur kontenierët për të hedhur mbeturinat e konsumit të përditshëm në mënyrë që të mabjnë pastër ambjentin, është bashkia Dibër që nuk po tregon të njëjtin kujdes. Pamjet e sotme të Maqellarës janë ulëritëse pasi mbeturinat kanë pushtuar gjithçka. ... Read More »

Bulqize:Mungon kendi i lojrave

Prej vitesh ne Bulqize mungojne kendet e lojrave per femije ne te dyja lagjet e qytetit te Bulqises. Mungesa e kendit te lojrave per femije nuk eshte vetem ne qytet por edhe ne te gjitha njesite administrative te Bashkise Bulqize I vetmi kend lojrash qe bashkia ndertoi per Bulqizen eshte kjo hapsire ne Lagjen e Re,ku jo vetem qe nuk ... Read More »

KLLOBÇISHTI MES PROBLEMEVE TË SHUMTA

  Ky është fshati Kllobcisht në njësinë Administrative Maqellar në Bashkinë e Dibrës. Fshati ndodhet në kufi me Maqedoninë e veriut dhe ka histori të përbashkët me të. Janë rreth 300 hektar tokë bujqësore e këtij fshati i cili në vitin 1948, i mbeti Maqedonisë së Veriut. Por ky nuk është problemi i vetëm i banorëve të Kllobcishtit, pasi ata përballen ... Read More »

Shpallen fituesit per KZAZ 18 dhe 19 Bulqize e Diber

Ka perfunduar numerimi i votave per kryetar te bashkise Bulqize ne kzaz nr 18.Grupet e numerimit kane punuar gjate gjithe nates per te perfunduar kete proces.Sipas asaj qe na dergon gazetari yne i cili ka ndjekur kete proces,Defrim Karaj mesojme se ne kete KZAZ kane qene te rregjistruar per te votuar gjithsejt 29521 votues,kane votuar 8769 votues,ne perqindje 29.7%. Rrezultatet ... Read More »

Bulqize. Nderohet me titullin “Qytetar Nderi ” i Bulqizes inxhinieri,mesuesi e drejtuesi  Osman Miha

  Eshte zhvilluar ne nje nga lokalet , private ne Bulqize ceremonia e dhenjes se titullit “Qytetar Nderi” i Bulqizes Inxhinierit,mesuesit e drejtuesit Osman Miha. Ne kete ceremoni moren pjese ish kolege te Osmanit.mesues e inxhinjere,bashkeqytetare e familjare te tij, intelektuale e drejtues te institucioneve te rrethit,anetare te keshillit bashkiak. Mori pjese edhe Kryetari i Bashkise Bulqize Melaim Damzi dhe ... Read More »

QSH Fushë-Çidhën do të mbajë emrin e Nezir Kaloshit

   Qendra Shëndetësore Fushë-Çidhën në Njësinë Administrative Arras në Bashkinë Dibër, nga sot e tutje do të mbajë emrin e ish infermierit Nezir Kaloshi. Të pranishëm në ceremoninë e organizuar për këtë rast, ishin anëtarë të Këshillit Bashkiak Dibër, Kryetari i Këshillit të Qarkut Dibër, Hajri Laçi, Sëkretarja e Përgjithshme e Prefekturës Dibër, Donika Hysenaj, Presidentja e Urdhërit të Infermierit të ... Read More »