Te fundit

Ish minatorët; “Sindikatat inekzistente, paguhen nga firmat”

Minatoret

  Ish minatorët e Bulqizës ndajnë të njëjtin mendim sa i përket funksionimit të sindikatave të minatorëve. Ata i quajnë palë me subjektet minerare e për këtë arsye janë inekzistente. Ish minatorët që tashmë kanë dalë në pension nuk kanë frikë të akuzojnë sindikatat të cilat sipas tyre rrijnë nën hije pasi janë bërë palë qoftë me subjektet minerare e qoftë ... Read More »

Banoret e llixhave Peshkopi,takim me prefektin per ujin e llixhave

Takimi llixhat

Një përfaqësi e banorëve të lagjes së Llixhave ishin dje në zyrën e Prefektit ,për tu sqaruar në lidhje me dhënien me konçesion të ujit të llixhave. Banorët parashtruan kërkesat e tyre drejtuar prefektit dhe qeverisë. Ato kërkojnë shfuqizimin dhe anullimin e këtij vendimi korruptiv , pasi është në dëm të 35 hoteleve, dhe më shumë se 200 familjeve pritëse.  ... Read More »

Ish Minatori Hamdi Kurti

Hamdi Kurti

Kjo është banesa e një ish minatori i cili ka punuar rreth 40 vite si minator. Pavarësisht se ish minatori Hamdi Kurti ka punuar afro gjysmë shekulli në minjerë, nuk ka arritur të bëjë një banesë të përshtatshme, por jeton në ish magazinat e gjeologjisë. Hamdiu është baba i shtat fëmijëve, por që ka kaluar një jetë të vështirë. Ai ... Read More »

Gjuetari i “heshtur”

Gjuetari

  Ky që shihni në pamje është Bashkim  Biçi nga fshati Mazhicë i Shupenzës në Bulqizë. Ndoshta do tju duket çudi por ai është një gjuetar edhe pse nuk mban kurrë armë apo qen gjuetie me vete. Bashkimi përdor një metodë tradicionale të gjuetisë. Prej vitesh ai thotë se gjatë stinës së dimrit këtë bën, del e gjuan kryesisht për lepuj. Metoda ... Read More »

Kalaja: “Minatorët e Shqipërisë nuk përfaqësohen nga 20 veta që dalin në Tiranë”

Gezim Kalaja

    Presidenti i Sindikatave të Pavarura të  Minatorëve të Shqipërisë Gëzim Kalaja, në një intervistë për Tv Bulqizen  shprehet se minatorët e Shqipërisë, nuk përfaqësohen nga një grup i cunguar njerëzish që dalin në protestë në Tiranë. Kalaja tha se pikërisht ai grup e sfumon kërkesën legjitime dhe të drejtën e pamohueshme të minatorëve për ta fituar statusin. Sipas Presidentit të ... Read More »

PREZANTOHET STRATEGJIA TERITORIALE E BASHKISE  BULQIZE

Degjesa

Agjensia Kombetare e Planifikit te Territorit ka zhvilluar Degjesen e dyte publike ne Bulqizes,mbi strategjine territoriale te kesaj Bashkie. Pjesmarres ne kete degjese ishin konsulent per hartimin e Planit te pergjithshem vendor (PPV),perfaqesues te AKPT,(agjensise kombetare planifikimit teritorit) perfaqesues te Bashkise Bulqize dhe perfaqesues te njesive administrative te Bashkise Bulqize. Ne kete degjese u prezantua ne menyre te permbledhur strategjia ... Read More »

Bulqize. Familja gjikola ne Sopot jeton jasht çdo limiti jetesor

Familja Gjikola

  Jetesa e familjes Gjikola ne fshatin Sopot te njesise Administrative Zerqan te Bashkise Bulqize tashme e kalon çdo limit.Malvina Gjikola nena e kater femijeve jetim pasi bashkeshorti  i saj nderroi jete dy vjet me pare,po jeton ne varferi ekstreme.Te ardhurat per kete familje jane vetem 150 mije lek te vjetra.Me nisjen e reshjeve te debores shtepia e familjes prej ... Read More »

Dibër, protestë për llixhat

Capture

   Qindra banorë të lagjes së llixhave të Peshkopisë janë mbledhur në një protestë përpara Bashkisë. Shkak është bërë një vendim për dhënien me konçesion të ujit të llixhave. Sipas banorëve ka një vendim të Këshillit të Bazenit Ujor Drin – Bunë që mban datën 11. 12 .2018, i kryesuar nga prefekti i Shkodrës Çesk Millja që i lejon një firme ... Read More »