Te fundit

Peshkopi, faturat e energjise, arreshtohet nga policia ish faturisti i OSHEE-se

Policia Peshkopi

Drejtoria e Policise se Qarkut te Dibres ka vene ne pranga shtetasin Fadil Mera 51 vjec.Drejtoria e policies se qarkut Diber ben me dije se ish arketari OSHEE-se, parate e shlyerjes se faturave nga konsumatoret familiar te komunes Luzni , nuk I ka derdhur ne sistem, por i ka pervetesuar ata, duke I lene keshtu banoret debitore edhe pse ata I kishin shlyer keto detyrime, gje te cilen e konfirmojne me ane te librezave te energjise. Ndalimi I 51 vjecarit eshte bere nga sektori I krimit ekonomi,me vepren penale vjedhje duke shperdoruar detyren.Sipas policies se drejtorise se qarkut Diber bejne me dije se shtetasi Fadil Mera ne perjudhen 2007-2010 nuk ka ka dorezuar asnje pagese te abonenteve te energjise elektrike te cilet jane bere nga ana e banoreve.Ndalimi I ketij shetasi ka ardhur pas aknekesave te banoreve te komunes Luzni te rrethit te Peshkopise pasi,dolen debitor ndaj OSHEE-se ne Pshkopi.
Nderkohe burime nga drejtoria e qarkut Diber bejne me dije se jan nen hetim dhe dy shtatas te tjere ne qarkun e Dibres dhe se po punohet per zbardhjen e dokumentacionit.
Nje muaj me pare ne komunen Maqellar u zhvillua nje proteste nga ana e banoreve me libreza ne duar duke pohuar se kishin shlyer te gjitha detyrimet,pas verifikimit te kesaj situate Policia e drejtorise se qarkut Diber shapalli ne kerkim nje tjeter shtetasin Arjan Qoku arketar ne posten e Maqellares ne komunen Maqellare I cili tashme rezulton I zhdukur jasht Shqiperise me akuzen e shperdorimit te detyres dhe vjedhjes sepse gjate kohes qe punonte si arketar ne komunen Maqellare, ka pervetesuar parate e shlyerjes se faturave te energjise se banoreve, duke mos I derdhur ata ne system.