Te fundit

Pllakadë për rezistencën në Fushë – Bulqizë

kodra e Danit

 

Diten e diele ne Koder te Danit ne Fush Bulqize eshte organizuar nje perkujtimore ku eshte vendosur edhe nje pllakat qe simbolizon rezistencen e banoreve te kesaj zone per mbrojtjen e pyjeve.Ne kete takim moren pjese banore te zones,intelektuale,personalitete te shkences e politikes nga treva e Bulqizes etj.Ishte I pranishem ne kete aktivitet edhe ish presidenti I republikes Alfred Mojsiu,  Lulzim Jashari djali i dëshmorit të luftës së Kosovës, Adem Jasharit. Moren pjese ne takim edhe sportistet  Bulqizake bij te kesaj zone qe fituan ne ndeshjet e boksit ne Diber te madhe duke u kurorezuar edhe me titullin kampion Bote  nga djali I kesaj zone Gjetan Keta Prezantimin dhe hapjen e ketij takimi e beri banori I kesaj zone gazetari Sami Curri I cili tregoi rezistencen e ketyre banoreve per mbrojtjen e pasurise se tyre sic jane pyjet.  Me pas pershendeten edhe pjesmarres te tjere te ardhur enkas per kete event. Ne fjalen e tij ish presidenti I republikes Alfred Mojsiu pergezoi qendresen e banoreve te zones dhe tha se I kam ndjekur me vemendje qendrimet dhe zezistencen tuaj dhe nuk late qe kjo ceshtje te bie ne vesh te shurdhet por e mbajtet ndezur deri ne fitore   Ne fund te takimit  u bë nga ish presidenti Moisiu dhe djali i Adem Jasharit, Lulzim Jashari