Te fundit

Prifti Dom Jan Franko Kadeneli, nderohet me titullin “Qytetar Nderi” i bashkise Klos.

Klos

Ne bashkine Klos, eshte zhvilluar ceremonia e dekorimit te Dom Jon Frankos, me titullin e larte “Qytetar Nderi” i Klosit, akorduar nga keshilli bashkiak i bashkise se Klosit.  Moren pjese ne kete ceremoni banore te zones se Klosit, si edhe Prefekti i qarkut te Dibres, Nexhmedin Shehu, kryebashkiaku i Matit Nezir Rizvani, si dhe perfaqesuesi i Dioqezes se Rreshenit, Dom Gjergj Meta dhe perfaqesuesi i Myftinise Mat. Ceremonine e hapi Flamur Bala, i cili vvleresoi kontributin e dhene nga Dom Jan Franko, ne ndihme te komunitetit te Klosit. Titullin e larte “Qytetare Nderi” ja dorezuan Jon Frankos, krykeshilltarja Zana Elezi dhe kryebashkiaku Basir Çupa.   Kryetari i Bashkise Klos Basir pasi falenderoi keshillin e Bashkise Klos per miratimin e dhenjes se titullit qytetar nderi Dom Jan Franko,tha nder te tjera se Dom Jan Franko ka kontribuar per komunitetin e Klosi  Gentian Gjini, anetar i keshillit bashkiak, foli per mbresa e kujtime nga njohja me Jon Frankon, duke e konsideruar ate ashtu siç dhe e meriton, nje mik i ngushte i Shqiperise dhe shqiptareve.Pershendeten me kete rast, Prefekti i Dibres, Nexhmedin Shehu,   Ne fjalen e tij pershendetese ne gjuhen shqipe, Jon Franko, kerkoi te paiset me pasaporte shqiptare, per tu bere qytetar i Klosit. Pershendeten gjithashtu edhe miq te Jon Frankos te ardhur nga Italia. si dhe te pranishem ne kete takim