Te fundit

Procesionarja e pishes “Insekti qe zhduk pyjet”

Prej vitesh,masivet pyjore po  perballen me insektin e rrezikshem te procesionares si ne rrethin e Matit ashtu edhe ne rrethin e Bulqizes. Ky insekt i njohur ndryshe si krimbi i pishes, ka shkaktuar deme te medha ne pishen e zeze. Para kete,kater vite me pare Ministria e Mjedisit ndermori edhe nje fushate per te hequr ne menyre mekanike kete insekt i cili duke ngrene gjethet e pishes, arrinte deri ne tharjen totale te saj. Por kete vit, insekti ka filluar ta shkaterroje te gjithe zonen e pishes se zeze Sipas  drejtorit te sherbimit Pyjore Roland Dedja..prej me se nje viti tharja e pishes se zeze ka filluar me perhapje te medha.Ku  ka sjell nje demtim prej 20 hektar.E vetmja mundesi per ta luftuar procesionaren eshte menyra mekanike dhe ajo kimike me preparate duke e luftuar me lende kimike.