Te fundit

Proteste e banoreve te Bulqizes per mbrojtjen e pyjeve

protesta

Kete te merkure rreth ores 15.30 minuta ne pedonalen e Bulqizes ,para bashkise eshte zhvilluar protesta e rradhes per ndalimin e koncensionit per mbrojtjen e masivit pyjor “Sheshe Bulqize”.Kesaj proteste paqesore I eshte bashkuar edhe Ismail Keta, kampion i botës në Tai e Kik Boks.Te pranishem te tjere ishin banore te ketyre fshatrave,si dhe aktiviste te ndryshem te shoqerise civile te ardhur nga zona te ndryshme te vendit.Gjate fjales se tij Ismail Keta,shrehu besimin e tij te plote ne kembenguljen e bulqizakeve per t’I thene stop kesaj padrejtesie,pasi ky komunitet e don natyren,jeten dhe teardhmen e gjeneratave qe do te vijne.Nderkohe Ali Shehu, ish-kryetar I keshillit komunal ne fjalen e tij tha se ndodhemi perpara kesaj te drejte natyrore ku pushtetaret kerkojne te marrin gjithcka edhe pse ajo mund te jete publike.Gjate periudhes kur Shehu ka qene ne pushtet ai shprehet se nuk ka firmosur asnje vendim per kete marrveshje koncensionare kryetar I keshillit.Kjo zone eshte nje vlere e paprekur dhe e pashfrytezuar ende dhe eshte atraksion shume I rendesishem per turizmin ndaj “Pyllin do t’a mbrojme me jete-Keshtu jane shprehur qytetaret te revoltuar nga cenimin I kesaj te drejte njerezore.Me pankarta te shumta neper duar qytetaret paqesisht kerkojne qe kryeministri,ministria e bujqesise,,kryetari I bashkise dhe instancat pergjegjese te reagojne ne lidhje me kete problem,pasi kjo kauz qe ata mbrojne nuk prek vetem zonen e Bulqizes ,por te gjitha zonat e tjera turistike.Kjo eshte hera e dyte qe banoret jane mbledhur masivisht per te tubuar paqesisht ne pedonalen e qytetit ku edhe kete rradhe ata shprehen vendosshmerine e tyre per mbrojtjen e pyjeve me jete nese do te jete e nevojshme.Kjo proteste zgjati rreth nje ore dhe protestuesit ne fund u shperndan paqesisht me shpresen se kerkesat e tyre nuk do te bien ne vesh te shurdher ,por zeri I tyre te degjohet dhe qe ne ditet ne vijim te kete reagime pozitive per ta.