Te fundit

Qarku i Dibres i jep titullin “Qytetar Nderi” mjekut Mehdi Cani, pas vdekjes.

Medi cani
Mehdi Cani i njohur si misionar i mjeksise shqiptare, pas diplomimit e nisi karieren e tij si mjek infeksionist ne vitin 1958 ne Spitalin e Bulqizes. Me pas deri ne vitin 1976 doktor Mehdi Cani e zhvilloi veprimtarine e tij mjeksore ne rajonin e Peshkopise.
Ish kolege dhe familja e tij nje pjese e se ciles, e bija, vazhdon karieren si i ati ne fushen e mjeksise, u mblodhen ne nje nga sallat e Hotel Verit, ne Peshkopi, ku Keshilli i Qarkut te Dibres i akordoi titullin “Qytetar Nderi” doktor Mehdi Cani Pershendeten me kete rast, drejtori i Spitalit Rajonal te Peshkopise, Beqir Biçi, vajza Alma Cani, si dhe mjeke pjesmarres ish kolege te doktorit, te cilet shprehen impresione nga puna dhe kariera e doktorit ne sherbim te qytetareve.
Pas karieres ne zonen e vendlindjes se tij, Diber, doktor Mehdi Cani u zhvendos ne Tirane, ku sherbeu ne Spitalin Infektiv, ku dhe u be drejtor i ketij spitali, deri sa doli ne pension. Edhe ketu ashtu si ne Diber spikati fuqishem puna plot pasion e perkushtim ne sherbim te pacienteve dhe mirmenaxhimit te ketij spitali.ku fitoi repektin e pacienteve dhe kolegeve te tij.
Ne fund dhane impresione per doktorin edhe bashkeshortja e tij, Tefta Cami dhe vajza