Te fundit

Ratifikimi i klimës

1472911812ndotjaaaShtetet e Bashkuara dhe Kina kanë ratifikuar marrëveshjen globale të klimës.
Anëtarët e Komitetit Qendror të Kongresit Kombëtar të Popullit në Kinë e miratuan propozimin për rishikimin dhe rafitikimin e paktit të Parisit pas diskutimesh të zgjatura plot një javë.

i shtëpisë së bardhë Barack Obama deklaroi se historia do t`i gjykojë si të një rëndësie jetike përpjekjet e bëra sot.

Emëtimet e dioksidit të karbonit konsiderohen si faktori kryesor pas ndryshimeve klimaterike. Shtetet e Bashkuara dhe Kina së bashku janë përgjegjëse për 40 përqind të emëtimeve të karbonit nëpër botë. Në muajin dhjetor, vendet pjesëmarrëse në konferencën e klimës ranë dakort t’i reduktojnë emëtimet mjaftueshëm sa për ta mbajtur rritjen e mesatares së temperaturave globale nën 2 gradë celsius.
/tvbulqiza.al