Te fundit

Shkolla “28 Nentori” ne Diber te Madhe shembull ne bashkejetesen mes etnive

Shkolla Diber e Madhe

Shkolla “28 Nentori” ne Diber te Madheeshte eshte ndertuar e re prej mese 3 vitesh. Ne kete shkolle studiojne 620 nxenes gjimnaziste, maqedonas dhe Shqiptare dhe procesi mesimor akademik zhvillohet vetem me nje turn, dhe shkolla ne formen e infrastructures se saj eshte system Amerikan. Te gjitha kushtet jane te realizuara, me holl pushimi, edhe pushimi i gjat zhvillohet brenda nderteses te shkolles. Kjo shkolle ka kapur vleren e 3 milion dollareve me donator te huaj dhe me fonde te komunes.
Drejtori i shkolles “28 Nentori” ne Diber te Madhe Maqedoni, Qeram Lleshi,tregon se kjo shkolle me perberje nxenesish te etnive te ndryshme nuk ka pasur problem ne bashkejetese ne shkolle apo konflikte mes Shqiptareve dhe Maqedonasve por mes tyre ka pasur
bashkepunimin dhe qendrimin jo rrascist e konfliktual ne ambjentet e shkolles e jashte saj