Te fundit

Shupenza, vijon te mbetet e rrezikuar nga ndotjet e mbeturinave dhe kafsheve e qeneve te ngordhur.

Shupenze plehrat

Qendra administrative Shupenze, ne bashkine Bulqize, vijon te mbetet e rrezikuar nga ndotjet toksike te mbetjeve, te cilat se bashku me ujrat e zeza dhe kafshet e qente e ngordhur, hidhen ne Perruan ne hyrje-dalje te saj.   Me te shqetesuar mbeten banoret e familjeve ne dy anet e perroit, te cilet per cdo dite perballen me eren e rende qe clirohet nga mbetjet toksike dhe dekompozimi i qeneve te ngordhur, qe hidhen ne perrua.  Jemi te rrezikuar keqas, pasi na pwrplasin ne dere mbeturina dhe kafshe e qen te ngordhur, Shteti nuk funksionon, kerkojne te shkojm ne Europe, por po na hedhin ne grope, thote nje nga banoret. Nderkohe ne debate me banoret futet edhe nje perfaqesues i ndermarrjes se pastrimit te bashkise, sipas te cilit, bashkia e ka kryer detyren e pastrimit te mbetjeve dhe nuk merret me qente e ngordhur.