Te fundit

Sopot, shkolla, kushte aspak normale

Shkolla sopot

  • Shkolla 9-vjeçare Jashar  Kola ne fshatin Sopot te njesise administrative Zerqan te Bashkise Bulqize aktualisht ndodhet ne gjendje keqe. Prej vitesh ne kete  shkolle, mungojne tualetet dhe uji I pijshem. Sic duket edhe viti i ri shkollor per 90 nxenesit e kesaj shkolle do te jete  e njejta situate. Nderkohe edhe mirmbajtja e godines shkollore, le per te deshiruar, me xhama te thyer,e pa lyer me mure te rjepura, mbuluar nga mbeturinat, pa sanitare, ka cuar ne perkeqesimin e kushteve higjieno-sanitare. Nxenesit e kesaj shkolle kryesisht femrat jane detyruar te vijne vete te pastrojne shkollen pasi klasat ndodhen ne gjendje te mjeruar.Ata thone se nuk eshte aspak normale te zhvillohet mesim ne keto kushte,prej vitesh nuk kemi pare asnje rikonstruksion te saj.Nxensit shprehen se  ne kete shkolle kushtet jane mjaft te veshtira,pa banga pa dyer me xhama te thyer ndodhet aktualist kjo shkolle.Prinderit tane thone ata cdo vijt paguajne per riparimin e stolave ,bankave dhe lyerjen e shkolles.Mesuesit e kesaj shkolle nuk pranojne te flasin para kameres,pasi po fole iken nga vendi i punes.