Te fundit

Tag Archives: 2000 vjecar

Zbulohet qyteti 2000 vjecar

Timgad gjendet sot në Algjeri dhe është qytet me planimetri të standarteve të sotme. U ndërtua rreth 2000 vite më parë nga Perandori Trajan për qëllime ushtarake kundër Berberëve. Qyteti ka rrugë kryesore e të ndara me shumë saktësi, ku bien në sy banesat me përmasa të barabarta, për të gjitha nivelet ekonomike të banorëve. Qyteti shijoi ekzistencë paqësore deri ... Read More »