Te fundit

Tag Archives: Bunkere

Bunkerët, mes kthimit në vepra arti dhe shkatërrimit

PËRKTHIM/ Për disa, bunkerët janë të shëmtuar, një kujtesë e keqe të një periudhe që Shqipëria e ka kaluar. Ndërsa për një pjesë tjetër, bunkerët e epokës komuniste, si një model i Shqipërisë së vogël përtej Adriatikut, janë pjesë e trashigimisë kulturore që nuk duhet humbur. Dekada pas rënies së regjimit komunist të Enver Hoxhës, bunkerët kube po zhduken shpejt. ... Read More »