Te fundit

Tag Archives: energji diellore

Makina që udhëton me anë të diellit

Një grup të rinjsh gjermanë, kanë ndërtuar Sion, makinën që karikohet me energji diellore. Sekretet e veturës janë: pesha e lehtë, e siguruar me një përdorim të gjerë materiali polikarbonat; dhe 7.5 metra katrorë në panele diellore, në gjëndje të gjenerojnë një korrent prej 1.144 watt, që i mundëson makinës të kryejë falas 30 km çdo ditë. Sion mund të ... Read More »