Te fundit

Tag Archives: grusht shteti

Gjenerali shqiptar, pjesë e grushtit të shtetit në Turqi

Mediat në Turqi raportuan së është arrestuar gjenerali Adem Huduti, i cili ishte pjesë e grushtit të shtetit kundër qeverisë. Huduti ka lindur në Kosovë në vitin 1952 dhe është komandant i Ushtrisë së Dytë, pjesë e Këmbësorisë së Forcave të Armatosura të Turqisë. BBC-ja shkruan se ai është figura më e lartë ushtarake e arrestuar deri tani, së bashku ... Read More »

Historiku i grushteve të shtetit në Turqi që prej vitit 1960

Grusht shtetit i dështuar mbrëmë në Turqi, nuk është i pari që vendi ka pare. Këto ngjarje datojnë që nga viti 1960. Koha.net sjell një histori të shkurtër të të gjitha grusht shteteve të mëhershme në Turqi: 1960 Grusht shteti i parë në Turqi ndodhi më 1960, kur ushtria ia doli me sukses të merrte nën kontroll vendin në mesin ... Read More »