Te fundit

Tag Archives: robot

Një robot që rikthen shikimin

Është realizuar në Britani për herë të parë me sukses operacioni në retinën e syrit. Ekipi shkencor i spitalit “John Radcliffe” në Oksford të Britanisë përdori pajisjen të kontrolluar nga një levë, për të hequr membranën me trashësi sa një e njëqindta e milimetrit. Pacienti 70-vjeçar Bill Beaver, një famulltar në Oksford, tha se “më duket sikur jam në botën ... Read More »

Një robot përballë ISIS

Sipas “Baghdad Post” dy vëllezër anonimë nga Iraku kanë realizuar një robot sa një makinë, të telekomandueshëm nga rreth 1 km larg, dhe të armatosur me mitralozë të rëndë dhe predha “Katjusha”. Forcat Irakiane të Sigurisë do ta përdorin këtë robot në përpjekjet për të rimarrë qytetin e Mosulit. Roboti ka katër kamera nëpërmjet të cilave drejtuesit shohin me saktësi ... Read More »