Te fundit

Tag Archives: shkatërrim i objekteve të trashëgimisë kulturore

Në gjykatën e Hagës për krime kundër trashëgimisë botërore

Gjykata Ndërkombëtare e Hagës ka për herë të parë në gjykim një person të akuzuar për krime kundër trashëgimisë botërore. Ata erdhën me çekiçë dhe kazma dhe nuk lanë gur mbi gur: katër vjet më parë, një grup milicësh islamikë sulmuan qytetin legjendar Timbuktu në veri të Malit. Ata shkatërruan shumë mauzoleume. Edhe Dera e Shenjtë e xhamisë së famshme ... Read More »