Te fundit

Tag Archives: TAP

Gazsjellësi TAP “zbulon” objekte të hershme kulturore

Punimet në Corovodë, ku kalon gazsjellësi kanë nxjerrë në sipërfaqe objekte të hershme që i përkasin periudhës paleokristiane. Gjetja u përcaktua si një kapitel i një kolone të një monumenti (strukturë me natyrë fetare) kishë, me gjasa e shek.VI të Erës Sonë. Kapiteli është 40 centimetra i lartë dhe diametri i bazës rrethore 24 centimetra. Baza rrethore ka ruajtur në ... Read More »