Te fundit

Tag Archives: universitet

PD: “20 mijë maturantë të braktisur nga faza e parë”

Faza e parë e seleksionimit të maturantëve ka përfunduar për ti lënë hapsirë zgjedhjes me 10 preferenca për të fituar të drejtën e studimit. Por sipas PD kjo nuk është zgjidhje për studentët të cilët investuan 3 vite shkollim për të mbetur në fund me ankth nëse do munden të studiojnë atë që duan. “Rreth 20 mijë maturantë janë sot ... Read More »

Ndryshojnë kriteret e pranimit në Universitet

Pas bisedimeve mes ministrisë së Arsimit dhe LSI-së është rënë dakort mbi disa ndryshime në fazën e dytë të pranimit në universitet. Asnjë nxënës që nuk ka zhvilluar një lëndë apo ka mësuar një tjetër me emërtim të ngjashëm në shkollë të mesme nuk do të penalizohet për të vijuar studimet e larta. “Ajo për të cilën ne ramë dakord ... Read More »

Fituesit në Universitete

Sot shpallen fituesit e raundit të parë nëpër universitete. Listat me emrat e studentëve fitues janë shpallur “online”, por edhe fizikisht pranë fakulteteve, ndërkohë që do të paraqiten edhe pranë Agjencisë Kombëtare të Provimeve. “Duke qenë se konkurrojnë në shumë degë, vetëm brenda grupit të konkurrentëve në Fakultetin e Ekonomisë, në qoftë se ata që janë fitues do të regjistrohen të ... Read More »

Aplikimi deri në mesnatë për universitetet

Maturantët kanë mundësi të aplikojnë online deri në mesnatë për të vazhduar studimet e larta. Afati është shtyrë për 24 orë nga Agjencia Kombëtare e Provimeve për t’u dhënë një mundësi të fundit të gjithë kandidatëve për t’u bërë pjesë e garës për në universitet. “Afati ishte 11 gushti për aplikimin për programet e studimit. Me datë 11  u mbyll ... Read More »