Te fundit

Takim i veteraneve ne Martanesh

Per nder te festave te nentorit veteranet e Krastes zhvilluan nje takim ne perkujtim te ketyre datava asaj te flamurit dhe dites se clirimit. Ne takim moren pjese banore te zones,te rinj dhe pauses te veteraneve te luftes te kesaj krahine.Mori pjese edhe administratori I kesaj njesie vendore Ibrahim Gjoni.
Takimin e hapi kryetari I organizates se veteraneve te martaneshit Bajtam Gjoni I cili ne fjalen e tij tha se zona e Martaneshit ka me cfare te krenohet ne kete dite,kjo krahine ka nxjerre luftetare te devotshem duke krijuar battalion e dyte te cilet luftuan per clirimin e atdheut……………. Me pas pershendeti edhe administratori I njesise Martanesh I cili ne fjalen e tij pershendetese tha se Martaneshi ka histori te cilen ne duhet ta ruajme dhe tu a transmetojme brezave.Treva e martaneshit tha me tej Gjoni ka vlerat e veta historike,kulturore,patriotike,arsimore etj.Historia e Martaneshit fillon qysh ne vitet 1870 e ne vazhdim…………Ne kete takim me pas e moren fjalen per te pershendetur edhe pjesemarres te tjere pauses te veteraneve te cilet ne fjalen e tyre theksuan se ne duhet ti ruajme keto vlera te martaneshit dhe duhet te bashkohemi ne nje organizate te vetme per ruatjen dhe trashegimine e ketyre vlerave nder breza. Gjithashtu ne kete takim u lexua edhe nje kerkese e cila I drejtohet kryetarit te bashkise Bulqize Z Melaim Damzi per akordimin e nje fondi per realizimin dhe vendosjen e nje busti te heroit Baba Faja Martaneshi ne qender te Krastes.