Te fundit

TAKIME TE KESHILLAVE SINDIKAL NE MINIERE

Miniera sindikata

Keshillli sindikal  i Federates se Sindikatave te Punonjese te industrise ,zhvilloi  nje takim  me keshillin sindikal te minieres Albkrom ne Bulqize.Qellimi i ketij takimi kishte te bente me nje sere problematikash qe po perballen me situaten ne miniere.Kerkesat kryesore te keshillit sindikal kishin ne fokus rritjen e pages,problemet e ndryshme teknike,permisimin e kushteve te transportit te minatoreve,  e cila eshte  e perfshire edhe ne kontraten kolektive,ku thuhet se keta punonjes perfitojne transportin falas. Nje tjeter kerkese dhe mjafte e redesishme per minatoret e Bulqizes eshte edhe miratimi i projektligjit te statusit te minatorit. Taf Koleci Sekretar i pergjithshem i FSPISH-s garatoi se se shpejti  qeveria do te muratoje nje projekt ligj ,te dakortesuar dhe nga sindikata,per trajtim financiar te punonjeseve te nentokes,si dhe per industrine e naftes dhe gazit qe kane punuar ne metarlugji.Nder te tjera Koleci tha  se minatoret e Bulqizes meritojne me shume,jane ata tha ai qe me punen e tyre shtetit shqiptar i kane  dhene  miliona dollar nga kjo miniere, dhe per kete  tashme eshte hapur nje drite jeshile per minatoret ku qeveria po punon per miratimin sa me shpejt te ketij projek ligji