Te fundit

Të gjurmuar përmes baterisë së telefonit

1470314031telefoniiiSteven Englehardt dhe Arvin Naryanan të Universitetit të Princeton thonë se kanë zbuluar dy lloje script-esh në gjendje që të gjurmojnë njerëzit përmes nivelit të baterisë në telefonin e tyre dhe shtojnë se kaq mjafton që përbëjë një shqetësim për privatësinë e shumë personave.

Kjo ndodh teksa kemi pak bateri në celular dhe një faqe interneti hapet në një version më të thjeshtëzuar.

Kjo është ana pozitive e këtij ‘software’, që nuk ofrohet pa efekte anësore, njëri prej të cilëve është se mund të përdoret për të gjurmuar vendodhjen tuaj, edhe nëse ju e keni të çaktivizuar si opsion tek parametrat e pajisjes që përdorni.
MF/tvbulqiza.al