Te fundit

Varferia ne rrethin e Bulqizes vijon te mbetet nje fenomen qe ka prekur shume familje.

Familja Gjikola

5 antare te familjes Gjikola ne fshatin Sopot te njesise administrative Zerqan te Bashkise Bulqize po jetojn ne kushte mjaft  te veshtira me nje ndihme prej 100 mije leke te vjetra.  Malvina Gjikola e cila kujdeset per kater femijet,pasi bashkeshori i saj  ka nderruar jete nga nje semundje e rende,po jeton ne kushte aspak normale,ku banesa e kesaj familje nuk ploteson as kushtin me minimal te saj.Ne keto dite te ftohta Malvina bashke me femijet e saj po perballen  me ujin qe bie brenda shtepise si pasoje e reshjeve te cilet i kane demtuar edhe shtepine. Kudo ne kete shtepi mbizoteron shembja e tavaneve dhe largeshtira.Me parate qe marrin nuk sigurojne dot as ilaçet .Dimri qe tashme ka ardhur ne Bulqize e ben jetesen e kesaj familje edhe me e veshtire, Ndodhur ne nje situate te tille kryefamiljarja Malvina Gjikola kerkon ndihme per ndertimin e nje shtepie,pasi vete eshte e pa mundur ti perballoje,E vetmja menyre per te ushqyer femijet thote ajo eshte buka thate.Po me semuren femijet dhe nuk kam mundesi as per ti derguar ne spital.Femijet e Malvines tashme dhe pa bab kerkojne ndihme instituacioneve per ndertimin e nje shtepie,jemi jetima shprehen ata .