Te fundit

  VITI I RI SHKOLLOR,ME KUSHTE ME TE MIRA PER NXENESIT E TRI SHKOLLAVE NE FSHATRAT E OSTRENIT

shkolla ostren

Viti i ri shkollor kete vit ka nisur  me kushte me te mira infrastrukturore per nxenesit e 3 shkollave ne fshatin Lladomerice, Pasin dhe Miresh, ne fshatin Ostren te Bashkise Bulqize.Prej vitesh, keta nxenes e zhvillonin mesimin ne shtepi me qira, ne kushte shume te veshtira, ndersa kete vit Bashkia Bulqize mori nje ambjent me qera, dhe ishin vete punonjesit e zyres arsimore te Bulqizes qe kontribuan financiarisht per ndertimin e klasave qe mesimi te zhvillohet ne kushte optimale.Shkolla e sapondertuar do te kete klasa me kushte mjaft te pershtateshme me tualete dhe korridor. Kryetari bashkise Bulqize Melaim Damzi i shoqeruar dhe nga drejtori  i zyres Arsiore Bulqize Kujtim Kerkerti,pasi uroi te gjithe nxenesit e kesaj shkolle per kete vit shkollor,tha se fale bashkepunimit Bashki-Zyre Arsimore kemi bere te mundur ndertimin e kesaj shkolle,qe keta nxenes te zhvillojne mesim ne kushte te mira.Drejtori i zyres Arsimoire Bulqize Kujtim Kerkurti tha, pas nje inspektimi ne shkollat e kesaj zona tha qe nxenesit,kane zhvilluar mesim ne kushte mjaft te veshtira,kemi bere te mundur ne bashkepunim me Bashkine qe te sigurojme ambjent te pershtateshem per nxensit,por gjithashtu duke shmagur edhe zhvillimin e klasave kolektive. Mjaft te kenaqur per keto ambjente u shprehen dhe mesues e prinder te kesaj zone.