Te fundit

Besimtaret Bektashiane te Bulqizes kryejne ritin e prerjes se kurbaneve

Kurbanet

Si per cdo vit, ne kuader te Festes se Kurban Bajramit, besimtaret myslimane te Bulqizes, kane festuar ritin e prerjes se krbaneve. Festa e ketij riti spikat ne vecanti ne treven e Bulqizes, ku marrin pjese te gjithe banoret e kesaj zone. Ky rit I prerjes se kurbaneve zhvillohet nje dite para Festes se Kurban Bajramit, ku besimtaret e mundshem presin kurbanet prane teqeve, ku bejne shperndarjen e mishit per familjet ne nevoje dhe vetem nje pjese e mbajne per vete. Vlen per tu permendur fakti se ne keto festime marrin pjese jo vetem qytetaret banues aktualisht ne treven e Bulqizes, por edhe te ardhur ish banore te kesaj treve, qe pas viteve ’90 jane larguar ne Durres , Tirane etj. Pervec shperndarjes se mishit, besimtaret ne kete dite te shenuar luten prane teqeve per me shume begati, lumturi, fat, paqe e harmoni per ta e familjet e tyre