Te fundit

Komuna Maqellar, ska fonde, per te pastruar rruget e fshatrave nga inertet qe sjellin perronjte

Fshati “Erebar” ne Maqellar te Dibres, vetem pak metra larg rruges nacionale, prej vitesh i mungon infrastruktura rrugore. Ketyre banoreve shtrmi i kesaj rruge e cila eshte rreth 1 km, u eshte premtuar ne cdo fushate eleketrorale, nga te gjitha forcat politike, por asnjehere partia qe ka fituar nuk e ka mundesuar shtrimin e saj. Ky fshat , ne cdo stine kur ka reshje shiu, rrezikohet nga inertet qe ujrat i sjelllin nga mali, pasi zbarkojne ne oborret e shtepive te tyre. Edhe ne ditet e fundit, ku moti ka qene me reshje te dendura shiu, keto banore jane perballur me inertet qe sjell perroi i cili kalon mes perms fshatit.
Kete vit,sipas drejtuesve lokal, buxheti i komunes ka ardhur i cunguar, e per kete arsye ska fonde te mjaftueshme per tu ardhur ne ndihme ketyre banoreve me fadrom. Jane banoret e lagjes se ketij fshati, te cilet kane paguar , me parate e veta nje fadrome dhe kane bere rrugen