Te fundit

Mamografi falas për gratë e Bulqizës

Mamografia

Ne kuader te muajit te sensibilizimit kunder kancerit te gjirit, Drejtoria e shendetit Publik ne bashkepunim me ministrine e shendetesise ka mundesuar per grate dhe vajzat e rrethit te Bulqizes , berjen falas te ekzaminimit te mamografise.Keshtu qe prej kater ditesh prane spiatlit te Bulqizes jane kryer ekzaminimet per tju ardhur ne ndihme nenave dhe grave te rrethit te Bulqizes.
Drejtori i shendetit Publik Flamur Meta shprehet se prej kater ditesh mamografia ndodhet ne spitalin e Bulqizes ku jane ekzaminuar rreth 35 gra te cilet kane bere egzaminimin ne mamografine, nga te cilat jane evidentuar 8 raste me kerkese ekzaminim te metejshem prane spitalit gjenekologjik te Tiranes.
Nder te tjera Drejtori i Shendetit publik Bulqize Flamur Meta shprehet se mamografia levisese me nje kerkese te bere nga ana jone prane ministrise se Shendetit publido te behet e mundur levizja e mamografise edhe ne njesite atministrative te bashkise Bulqize.