Te fundit

Minatoret ne proteste,akuzojne sindikaten per mos mbeshtetje krijohet nje tjeter sindikate.

Minator dhe ish minator te Bulqizes,u mblodhen  te djelen  ne qender te qytetit ku  protestuan per te drejtat e e tyre ne pune,dhe mosmbeshtetjen me  sindikaten  aktuale te minatoreve.Protesta e minatoreve kishte te bente edhe  me shpalljen dhe  themelimin e Sindikates se Bashkuar te Bulqizes. Ne kete tubim perfaqesues i kesaj sindikate u zgjodh Elton Debreshi,i cili ne fjalen e tij tha se sindikata aktuale po ben padrejtesi ndaj minatoreve,dhe se ata po shohin vetem  interesat e veta,ndaj morem guximin per te krijuar nje sindikate te re.Avokatja Holta Ymeri e cila ka ndihmuar vullnetarisht themelimin e Sindikates se Bashkuar te Bulqizes u shpreh para minatoreve se do jete e gateshme dhe ti mbroje ligjerisht punetoret per padrejtesite qe do tu behet atyre. Edhe vete minatoret pjesemarres ne kete tubim u shprehen se sindikata aktuale na ka perdorur ne shume greva,por  ne sot jemi te zhgenjyer,sot sindikata eshte bere pale me pronaret e firmave.