Te fundit

Nënshkruhet memorandumi mbi kontrrollin kufitar Shqipëri-Kosovë

download (4)

Bashkëpunimi mes dy shteteve, nënshkruar nga drejtuesit e policive të të dy republikave garanton një sërë procesesh për reduktimin e problematikave kufitare.

Ndër përparësitë që sjell memorandumi përfshihen:
-kontrrolli kufitar në një pikë të përbashkët duke minimizuar vonesat.
-kontrrollin e pasagjerëve dhe valixheve, në një pikë të përbashkët, që mundëson procesin e kalimit pa ndalesa të tyre në dy anët e kufirit.
-lehtësimim e lëvizjes kufitare për të lehtësuar shkëmbimin kulturor, turistik dhe ekonomik mes vendeve.
-lehtësimim e lëvizjes së turistëve që vijnë nga vendet evropiane.
Nga ky bashkëpunim është theksuar komtributi mes dy drejtorive policore, duke zbatuar me korrektësi rekomandimet e BE-së.

MF/tvbulqiza.al