Te fundit

Bulqize. Grabiten tre shtetas Kinez qe punojne ne Bulqize

  Tre shtetas kinezë, që punojnë në Minierën e Kromit Bulqizë, kanë rënë pre e grabitjes nga dy persona me maska dhe të armatosur. Ngjarja ka ndoshur në mbrëmjen e ditës së kaluar, kur tre shtetasit kinezë kishin zbritur nga miniera ku dhe banojnë, kanë zbritur në qytet për tu furnizuar me produkte ushqimore për konsum. Sipas burimeve nga policia ... Read More »

Diber.Situata e motit

     Ndryshe nga Pjesa tjeter e teritorit te Shqiperise, ku reshjet kane qene ne forme shiu , ne Kalane e Dodes  e gjithe sasia e reshjeve te rena ka qene ne formen e debores.  E ndodhur ne kembet e Korabit ne lartesine deri 1500 m mbi nivelin e detit , trashesia e bores kalon mbi 1,5 m. Vetem diten ... Read More »

Bulqize.Bluzat e bardha kundershtojne testimin

            Bluzat e bardha te Bulqizes jane kunder testimit te mjekeve Nga urdhri i fundit i kryeministrit mbi testimin e bluzave te bardha ne te gjtihe Shqiperine, jane pak te guximshem ata te cilet reagojne per jotestimin e mjekeve. Sipas tyre duke realizuar testimin kane krijuar nje hendek te madh mes pacinteve dhe mjekeve, kane ... Read More »

Hecet Shkopet e Ulez

     Në dy hidrocentralet mbi lumin Mat, Ulëz dhe Shkopet, gjatë ditës së premte janë shkarkuar me mijëra metër kub ujë si pasojë e tejmbushjes së tyre. Në hidrocentralin e Ulzës prurjet ishin në 364 m3/s dhe shkarkimet rreth 300 m3/s. HEC-i i Ulzës punon me kapacitet të plotë, ku të katër turbinat janë në punë. Në hidrocentralin e ... Read More »