Te fundit

Bulqize, familja Koxha  jetese ne kushtet e varferise ekstreme

Nje  familje ne fshatin  Gjorice  te njesise atministative  Gjorice prej vitesh po jeton ne kushte mjaft te veshtira,ajo eshte familja  e Adil  dhe Selvie Koxha  bashke me 5 femijet e tyre , te cilet pervec kushteve te veshtira cifti Koxha   kane edhe   probleme me shendetin. Kesaj familje I mungojne kushtet me minimale per jetese, perfshire edhe ate te nje banese per te futur koken, pasi aktulisht banesa e tyre ... Read More »

   MUNGOJNE BANJOT E SHKOLLES, NXENESIT PERDORIN AMBIENTIN

35 nxënës të shkollës anekse “Zenepe Miftari” në fshatin Çerenec i Poshtëm në Bulqizë detyrohen që për nevoja personale të shkojnë në shtëpi apo të përdorin natyrën përreth godinës. Shkolla në fjalë ndonëse ka kushte të mira për mësimnxënie, ka mungesë të nyjeve sanitare, duke u kthyer në problemin më të madh të fëmijëve nga kopshti deri në klasën e ... Read More »

Gurrë e Vogël, tokat djerr se ka ikur rinia

Fshatrat po braktisen çdo ditë e më shumë për shkak se rinia merr rrugët e emigracionit. Ndonëse në fshatin Gurrë e Vogël janë të gjitha kushtet për zhvillimin e bujqësisë, tokat janë pjesa më e madhe e tyre djerr. Në arat e këtij fshati sytë të zënë vetëm moshën e tretë që mundohet të bëjë ndonjë punë. Të moshuarit vazhdojnë ... Read More »

Rruga e Gollobordës gati e pakalueshme

Fshatrat e Bulqizës vijojnë të përballen me gjendjen e amortizuar të rrugëve që i lidhin ato me qendrat urbane. Kjo është rruga qe lidh fshatrat e Gollobordës me rrugen nacionale. Kjo rrugë e cila përdoret edhe për të kaluar në shtetin e Maqedonisë së Veriut, sipas drejtuesve të mjeteve dhe banorëve nuk mirëmbahet. Gropat e mëdha të shfaqura në të ... Read More »

Bashkia Bulqize I jep titullin “Qytetar Nderi” Prof.DR Mustafa Xhanit

Ne sallen eBibliotekes se qendres kulturore Bulqize eshte zhvilluar ceremonia e dhenjes se titullit “Qytetar ndreri” i Bulqizes Prof. Dr. Mustafa Xhani.Ne kete ceremoni moren pjese keshilltar te Keshillit Bashkiak Bulqize,familjare,kolege e te ftuar te tjere nga Bulqiza dhe zona e Martaneshit. Mori pjese edhe kryetari I Keshillit Bashkiak Gezim Xhafa dhe nenkryetarja e Bashkise Enkelejda Lleshi. Ne fillim te ... Read More »

Procesionarja e pishes “Insekti qe zhduk pyjet”

Prej vitesh,masivet pyjore po  perballen me insektin e rrezikshem te procesionares si ne rrethin e Matit ashtu edhe ne rrethin e Bulqizes. Ky insekt i njohur ndryshe si krimbi i pishes, ka shkaktuar deme te medha ne pishen e zeze. Para kete,kater vite me pare Ministria e Mjedisit ndermori edhe nje fushate per te hequr ne menyre mekanike kete insekt ... Read More »

Ulja e temperaturave, rruga e Tërnovës gati e pakalueshme

Rënia e ndjeshme e temperaturave ka sjellë problemet e para në fshatrat e Bulqizës. ndonëse atje nuk ka patur ende reshje dëbore, shumë prej rrugëve janë mbuluar nga akulli duke u bërë të rrezikshme për lëvizjen e automjeteve. E tillë është edhe rruga e fshatit Tërnovë në Njësinë Administrative Zerqan. Rruga është e mbuluar nga akulli në shumë segmente, duke ... Read More »