Te fundit

Promovohet libri Urtesi nga Bulqiza, I autorit Jorgo Kola, me nxenesit e Gjimnazit.

Ne sallen e kinemase te Qendres Kulturore Bulqize, eshte promovuar me nxenesit e gjimnazit te qytetit, libri Urtesi nga Bulqiza I autorit Ing. Jorgo Kola. Moren pjese nxenes te gjimnazit, mesues, prinder, si dhe kryetari I Bashkise Bulqize, Melaim Damzi. Prezantimi I librit u be nen kujdesin e mesueses se letersise se gjimnazit, Nafie Jella, e cila e kishte nderthurur mjaft kendshem kete prezantim te ketij libri, ne formen e nje spektakli. Fillimisht nepermjet nje videoprojektori, ne menyre te permbeledhur u hodh drite mbi autorin e librit dhe punen e bere prej tij ne pergatitje te ketij vellimi, Me pas pershendeti me kete rast kryebasshkiaku, Melaim Damzi, I cili e vleresoi lart punen e bere nga ing. Jorgo Kola si ne fushen profesionale ashtu edhe ne ate te letrave, qe padyshim e bejne ate nje intelektual te spikatur dhe me vlera te vecanta Ne fjalen e saj pershendetese, moderatorja e ketij eventi, Nafie Jella, tha se ing.Jorgo Kola, do mbetet nje bulqizak I spikatur dhe I vleresuar jo vetem ne fushen e tij profesionale ate te gjeologji-minierave, ku me punen e tij, inicjoi, hapi e drejtoi plot 800 kilometra rruge te nendheshme ne miniere,ku u nxoren 11milion ton krom, por I nderuar e respektuar do te mbetet edhe ne fushen e letrave, ku pas vellimit te dyte te tij, Urtesi nga Bulqiza, qe ne po e promovvojme, jam e bindur se professor Jorgo Kola se shpejti do nxjerre ne drite vellimin e trete te tij, qe ne padyshim qe e presim me shume endje.Pershendeten e falenderuan autorin me mjaft dashuri e respekt, mesues e nxenes, pjesmarres ne kete takim Ne fund nga nxenesit u dha nje montazh me fjale te urta te librit Urtesi nga Bulqiza te autorit Jorga Kola