Te fundit

Raporti global: vetëm 7 vende përfitojnë nga inovacioni teknologjik në nivele maksimale

download (2)

Forumi botëror ekonomik në raportim global ka përmendur vetëm 7 vende që sigurojnë maksimumin nga shfrytëzimi i pajisjeve teknologjike në fusha ekonomike dhe dixhitale.
Bëhet fjalë për: Shtetet e bashkuara, Suedinë, Singaporin, Finlandën, Holandën, Suedinë, Zvicrën.

Nga raporti thuhet se këto tendenca tregojnë se janë individët që shkëlqejnë nga ky revolucion teknologjik.

Kjo ndarje po e thellon gjithnjë e më tepër hendeku mes vendeve të pasura dhe atyre në zhvillim.

Sipas shefes së konkurrueshmërisë, Margareta Hanouz, kombet në zhvillim mund të përfitojnë më shumë nëse u sigurohet akses i mjaftueshëm.

MF/tvbulqiza.al