Te fundit

Reagon kryetari i komunes Maqellar, per kufinjte Maqedoni-Shqiperi

Pas lajmit te dhene ne TV Bulqizen, reagon kryetari i komunes Maqellar Bardhyl Agolli, u cili shprehet se nga1913-1948, toka e cila eshte pjese tashme e Maqedonis, ka qene toke e cila punoj nga banoret e Kllobocishtit. Fshashi Klobcisht ka rreth 300 ha toke ne pjesen maqedonase, dhe kjo toke eshte punuar deri ne vitin 48. Ne prishjen e marredhenieve mes Shqiperise dhe ish Jugosllavis, keto toka nuk u punuan me, u vendos kufiri dhe u vendos nje system shume i ashper i kufirit. Ne anen tone u vendos kloni gati ishte e pamundur qe te kalohej andej edhe ne rruge zyrtare dhe shteterore jo me te dilje te punoje token. Pas vitit 90 shumebanore te fshatit Kllobcisht futen ne teritorin Maqedonas dhe kullosin bagetite. Agolli shprehet se pas viteve 90 ka pasur edhe vrasje per ata qe kaluan kufirin si dhe marrje te bagetive dhe mos kthim prapa te tyre. Ne para disa vitesh jemi drejtuar me nje shkrese ministries te puneve te jashteme qe te nderhyje per shtetin fqinje, ne menyre qe banoret vetem te punonin tokat dhe shfrytezimin e tyre, pasi ato toka nuk punohen nga banoret e dibres se madhe.  shiko videon