Te fundit

Rritet inflacioni, ndikimi më i madh nga arsimi dhe ushqimet

tirana

 Nga raporti i INSTAT, theksohet rritja e inflacionit në 1.2% nga 0.6% që ishte në muajin Maj.

Ndikimin më të madh të rritjes e kanë sjellë ushqimet dhe pagesat e qytetarëve për arsimin.

Krahasuar me muajin qershor të një viti më parë, çmimet e shërbimit arsimor janë rritur me 4.8 për qind, ndërsa ato të ushqimeve dhe pijev e joalkolike janë shtrenjtuar me 2.7 për qind.

Banka e Shqipërisë reagoi duke ulur tre herë normën bazë të interesit në minimumin historik prej 1.25 për qind, për të inkurajuar konsumin dhe investimet.

MF/ tvbulqiza.al