Te fundit

SHKENCËTARI RUS SYNON REVOLUCION NË TEKNOLOGJINË KOMPJUTERIKE

35-765x380Fizikanti nga Rusia ka vendosur të krijojë një kompjuter me antena të drejtuara nga plazma.

Eksperimentet për të revolucionuar kompjuterat e kohës tonë u mundësuan nën mbështetjen e Institutit të Fizikës dhe Teknologjisë së Moskës (MIPT) si dhe Universitetit ITMO dhe u publikua nga revista shkencore ACS Photonics në fund të muajit korrik.

Një zbulim i tillë është i rëndësishëm për të krijuar tranzitorin e parë optik dhe si rrjedhojë edhe kompjuterat e parë optikë të gjeneratës së re të cilët do të jenë në gjendje të përmbajnë më shumë informacione sepse do të mbivendosen në fotone.