Te fundit

Spanjë, vritet toreadori i parë nga demat që prej vitit 1985.

download (3)

Victorio Barrio është i pari “dyluftues” që vritet këtë shekull nga demat

Tramsmetimi live nga arena e Spanjës ka shfaqur të gjithë sulmin dhe momentet e fundit të Barrios.

Ndërkohë që po paraditen e së shtunës ka mbetur i vdekur edhe një 28 vjeçar nga plagët e marra prej brirëve të demit, lëahuar në rrugët e qytetit.

Pas agresioneve të tilla ka pasur reagime nga qytetarët, duke i cilësuar si sulme barabare.

Çdo vit në Sapnjë mbahen rreth 2000 luftime të tilla, si pasojë e të cilave janë vrarë 134 persona vetëm shekullin e kaluar.

Toreadori i fundit që ka vdekur në arenë ishte Jose Cubero në 1985.

MF/tvbulqiza.al