Te fundit

Tag Archives: BE

BE nxjerr zbuluar qeverinë shqiptare në çështjen e mbetjeve

“Historia Ime” ka mundur të lexojë transkriptet dhe rekomandimet e një konference me temë “Seleksionimi i mbetjeve në kontekstin e një ekonomie qarkulluese në Evropë” të mbajtur më  29 janar 2016 nga Komisioni Evropian. Debati kryesor gjatë Konferencës ishte si të lehtësohet zbatimi i praktikës së seleksionimit të mbetjeve. Ndryshe nga si e ka paraqitur qeveria shqiptare, diferencimi i mbetjeve ... Read More »

Hapet shkolla verore Evropiane

Këtë të hënë në ambjentet e Kryesisë së Kuvendit është majtur ceremonia për çeljen e Shkollës verore Europiane, e ngritur me nismë të Këshillit Kombëtar të Integrimit. Kryetarja e këtij këshilli, Majlinda Bregu ka deklaruar në hapje të ceremonisë se, aplikimet për në këtë shkollë kanë arritur në 2010. Ajo ka vlerësuar se, kjo shkollë mund të luajë një rol ... Read More »

Shqyrtimi për liberalizimin e vizave në Kosovë

BE kavendosur të shqyrtojë liberalizimin e vizave për Kosovën, Turqinë, Ukrainën dhe Gjeorgjinë. Sipas medias ruse “Tass”  BE-ja është duke zhvilluar një mekanizëm sa i përket liberalizimit të vizave për këto vende, në bazë të të cilit do të mundësohet lëvizja e lirë për shtetasit e shteteve të lartpërmendura. çështja e lëvizjes pa viza do të parashtrohet në takimin e ... Read More »

Fshehu pasurinë në Kroaci, reagon ambasadorja Vlahutin

Ambasadorja e Bashkimit Europian në Tiranë, Romana Vlahutin, ka reaguar lidhur me akuzat e ngritura ndaj saj për fshehje pasurie në Kroaci. Një ditë më parë Tv Klan publikoi dokumente ekskluzive që tregonin se Vlahutin është proceduar në vendin e saj, Kroaci, për mosdeklarim të të dhënave të sakta mbi pasurinë, duke shkelur ligjin për parandalimin e konfliktit e interesit, ... Read More »

BE e SHBA kërkojnë miratimin e 7 ligjeve në 11 gusht

SHBA dhe delegacioni i BE-së në Shqipëri kërkon miratimin sa më shpejtë të ligjeve që shoqërojnë paketën e ndryshimeve kushtetuese, duke përfshirë edhe Vetingun. Në njoftimin e zyrës së BE thuhet se Drafti u është shpërndarë të gjithë anëtarëve të Komisionit të Posaçëm për Reformën në Drejtësi gjysmën e dytë të muajit qershor. Deklarata e plotë e delegacionit të BE ... Read More »