Te fundit

Tag Archives: Ekonomi

Shteti duhet t’i kthej 57 milion dollarë Bankers Petroleum

Lajm i keq për buxhetin. Audituesi ndërkombëtar i pajtuar për të zgjidhur konfliktin e taksave mes qeverisë shqiptare dhe “Bankers Petroleum” i ka dhënë të drejtë kompanisë kanadeze. Ky vendim detyron qeverinë t’i kthejë mbrapsht kompanisë së naftës 57 milionë dollarë taksa, nga të cilat 37 milionë janë arkëtuar sakaq në buxhet. Konflikti mes palëve kulmoi vitin e kaluar, kur ... Read More »

Shitet Lotaria Kombëtare, ja kush janë pronarët e rinj

Lotaria Kombëtare, e cila ndryshoi pronësi së fundmi, është shitur për 1 euro, por çmimi mund të shkojë edhe negativ, nëse përfshihen dhe detyrimet që ka shoqëria, çka nënkupton që biznesi po shitet me humbje. Sipas marrëveshjes së shitblerjes mes blerësit ‘Novamatic Gaming Industries GmbH’ dhe shitësit pronar të Lotarisë, Albanisch Österreichische Holding Gesellschaft m.b.H’: “Vlera e transaksionit llogaritet bazuar ... Read More »

Plan i ri investimesh, Gjiknuri: Po shtohet jetëgjatësia e minierës së Bulqizës

Në seancën e fundit për këtë sezon, Parlamenti miratoi dy projektligje të rëndësishme për sektorin minerar në Shqipëri që kanë të bëjnë me shtyrjen e afatit të koncesionit të minierës së Bulqizës; Fabrikës së Pasurimit Bulqizë, Impiantit të Seleksionimit Klos; Uzinës së Ferrokromit Burrel dhe Uzinës së Ferrokromit në Elbasan. Gjatë fjalës së tij, ministri i Energjisë dhe Industrisë, Damian ... Read More »

KE: Vetëm Shqipëria nuk po arrin të ulë kreditë me probleme

Raporti i tremujorit të dytë i Komisionit Europian, publikuar sot, e vë theksin në nivelin e lartë të borxhit të Shqipërisë, kreditë e larta me probleme, deficitin e madh tregtar e  të llogarisë korente, mosrealizimin e shpenzimeve kapitale. Vlerësohet se ka vijuar rimëkëmbja ekonomike në tremujorin e pare…    Komisioni Europian ka publikuar sot raportin e tremujorit të dytë për ... Read More »