Te fundit

Tregu i Peshkopise

Cdo te diel ky treg paraqet probleme serioze jo vetem ne levizjen e njerzve por edhe te automjeteve pasi trotuaret anash ketij tregu jane te bllokuar nga tregtaret ambulant qe shesin vend e pa vend duke mos marr parasysh faktin se ato jane bere per levizjen e njerzve dhe jo per te shitur produktet e tyre .
Shumiva prej tyre fajsojne qeverine qe nuk u ka krijuar mundesine per te shitur ne nje vend te pershtatshem keshtu qe preferojne me mire te zene trotuaret duke detyruar njerzit te levizin ne rruge sebashku me makinat .
Sic duket qarte kjo tregon edhe indiferentizmin e policise bashkiake qe eshte pothuajse inekzistente kur behet fjale per te zbatuar ligjin dhe per ti dhene nje frymemarrje levizjes se banoreve ne kete treg te mbipopulluar sidomos gjate diteve te diela qe jo vetem eshte nje kaos i vertete por paraqet rrezikshmeri ne levizjen e femijeve dhe te moshuarve pasi edhe levizja e kuajve ne rruge mund te shkaktoje probleme serioze me pasoje demtimin e njerzve ………..Disa nga drejtuesit e mjeteve mendojne se me e sigurte eshte te levizesh me makine sesa ne kembe dhe kjo per faktin se trotuaret jane vazhdimisht te zena me materiale , fruta perime , rroba te vjetra e makina qe parkojne pse jo edhe ne trotuar.