Te fundit

“Unaza e zjarrtë” shfaqet në Afrikë

1472746311_90996246_gettyimages-598319852ddddFenomeni ndodh kur Dielli është joplotësisht i eklipsuar nga Hëna, duke dhuruar shfaqjen e një “unaze të zjarrtë” në qiell. Këtë herë dëshmitarë kanë qenë astrologë në Tanzani të cilët kanë parë këtë “eklipsi “unazor”. Ai ndodh kur sateliti i vetëm i Tokës ndodhet në një pikë më të largët prej nesh, në krahasim me eklipsin e plotë hënor. Rezultat i saj është një rreth i shndritshëm diellor, që rrethon një bërthamorë të zezë.

Pamjet më të përshtatshme janë parë në Tanzani, ku ngjarja ka ndodhur për rreth 3 minuta. Por eklipsi është parë edhe në disa pjesë të Gabonit, Republikës së Kongos, Republikës Demokratike të Kongos, Madagaskarit, si dhe ishullit “La Reunion”.