Te fundit

Vija kufitare, konflikton Shqiperine me Maqedonine

Fshati Kllobcisht, ne Maqellare te Dibres, vetem 100 metra larg piramides, eshte zone kufitare me Maqedonine. Kjo sjell konflikt mes dy shteteve atyre Maqedonas dhe Shqiptare. Banoret e ketij fshati deklarojne per mikrofonin tone,se fshati Kllobcisht nje pjese te mire te tokave te tyre, pas ndarjes se viteve 48, i kane kaluar vendit fshqinje Maqedonise. Ne teritorin e shtetit Maqedons, banoret e Kllobcishtit pervecse kane token ne teritorin e shtetit fqinje, pas viteve 90’ jane vrare 4 banore te ketij fshati, teksa kullosnin bagetine ne vijen kufitare.
Sic shprehet banori i ketij fshati, para disa ditesh, vetem pse bagetite kane kaluar kufirin, jane marre nga shteti maqedonas, 103 bageti te imta dhe nuk jane kthyer me, sipas tij, ato theren ne Shkup, pervec ketyre bagetive, cdo kafshe shtepiake qe kalon kufirin, nuk u eshte kthyer me ne teritoin Shqiptare. Sipas tyre, edhe pse kane marre avokat dhe kane bere denoncime per zhdukjen e bagetive dhe rikthimin e tyre, skane marre asnje pergjigje nga shteti shqiptare dhe organet perkatese .
Banoret tregojne se nese neve do te kishim vrare nje shtetas Maqedonas, per 1 ata do kishin vrare 15 vete.